Medailonky z vepřové panenky pečené v mandlové krustě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 ks vejce 60 g máslo 100 g petrželka sůl, pepř 100 ml zeleninový vývar 1 ks jarní cibulka 10 g nasekané mandle 200 g vepřová panenka 100 g čerstvý špenát 100 g bílé pečivo
Postup Medailonky z vepřové panenky pečené v mandlové krustě
Postup přípravy receptu
-
Čerstvou vepřovou panenku osolíme, opepříme a obalíme v nasekaných mandličkách. Zprudka opečeme na pánvi ze všech stran na olivovém oleji. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C na 8 minut. Potom přidáme máslo a vývar a počkáme, až se omáčka zredukuje
Mezitím si na malé kousky nakrájíme bílé pečivo a přelijeme mlékem vyšlehaným se žloutky. Přidáme petrželku, čerstvý špenát a vše spojíme vyšlehaným sněhem
Potom panenku vložíme do vymaštěného pekáčku a pečeme na 180 °C asi 25 minut
Brambory uvaříme, propasírujeme a vyšleháme s máslem a mlékem. Nakonec přidáme jarní cibulku.