Medailonky z vepřové panenky pečené v mandlové krustě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks vejce
60 g máslo
100 g petrželka
sůl, pepř
100 ml zeleninový vývar
1 ks jarní cibulka
10 g nasekané mandle
200 g vepřová panenka
100 g čerstvý špenát
100 g bílé pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvou vepřovou panenku osolíme, opepříme a obalíme v nasekaných mandličkách. Zprudka opečeme na pánvi ze všech stran na olivovém oleji. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C na 8 minut. Potom přidáme máslo a vývar a počkáme, až se omáčka zredukuje

  2. Mezitím si na malé kousky nakrájíme bílé pečivo a přelijeme mlékem vyšlehaným se žloutky. Přidáme petrželku, čerstvý špenát a vše spojíme vyšlehaným sněhem

  3. Potom panenku vložíme do vymaštěného pekáčku a pečeme na 180 °C asi 25 minut

  4. Brambory uvaříme, propasírujeme a vyšleháme s máslem a mlékem. Nakonec přidáme jarní cibulku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!