Řezy se žloutkovou polevou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks žloutek
160 g tuk
4 ks bílek
100 g cukr moučka
160 g cukr moučka
0,5 balíčků vanilkový cukr
tuk na vymazání
160 g mleté ořechy
mouka na vysypání
100 g výběrová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Tuk s cukrem vymícháme do pěny. Přidáme mleté ořechy a mouku, vše dobře zamícháme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ze čtyř bílků ušleháme sníh a lehce jej vmícháme do připravené hmoty

  2. Takto získané těsto rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Vhodnější způsob je těsto dát na pečící papír. Dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova. Upečený korpus necháme vychladnout

  3. Na vychladlý korpus rozetřeme žloutkovou polevu, kterou připravíme tak, že čtyři žloutky vymícháme se 100 g moučkového cukru, do kterého jsme přidali půl sáčku vanilkového cukru

  4. Řezy se žloutkovou polevou necháme ztuhnout a pak nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!