Jemný beránek s kandovaným ovocem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 5 ks vejce 1 kelímek smetana 1/2 balíčku prášek do pečiva 200 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 150 g hladká mouka 150 g polohrubá mouka 2 lžíce kandované ovoce 125 g tuk na pečení máslo na vymazání polohrubá mouka na vysypání cukr moučka na posypaní
Postup Jemný beránek s kandovaným ovocem
Postup přípravy receptu
-
Obě mouky prosejeme a promícháme s práškem do pečiva a špetkou soli
V míse utřeme tuk s oběma cukry a žloutky do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. K ušlehanému máslu střídavě za stálého míchání přidáváme po částech mouku a přiléváme smetanu. Nakonec do těsta vmícháme kandované ovoce a sníh z bílků
Formu vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou a naplníme těstem. Beránka pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, pak teplotu snížíme a ještě asi 30 minut dopékáme. Propečení těsta vyzkoušíme špejlí, která musí být zcela suchá
Jemného beránka s kandovaným ovocem necháme vychladnout, poté ho vyjmeme z formy, posypeme moučkovým cukrem a podáváme ke kávě nebo čaji.