Jemný beránek s kandovaným ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
5 ks vejce
1 kelímek smetana
1/2 balíčku prášek do pečiva
200 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
150 g hladká mouka
150 g polohrubá mouka
2 lžíce kandované ovoce
125 g tuk na pečení
máslo na vymazání
polohrubá mouka na vysypání
cukr moučka na posypaní

Postup přípravy receptu

  1. Obě mouky prosejeme a promícháme s práškem do pečiva a špetkou soli

  2. V míse utřeme tuk s oběma cukry a žloutky do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. K ušlehanému máslu střídavě za stálého míchání přidáváme po částech mouku a přiléváme smetanu. Nakonec do těsta vmícháme kandované ovoce a sníh z bílků

  3. Formu vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou a naplníme těstem. Beránka pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, pak teplotu snížíme a ještě asi 30 minut dopékáme. Propečení těsta vyzkoušíme špejlí, která musí být zcela suchá

  4. Jemného beránka s kandovaným ovocem necháme vychladnout, poté ho vyjmeme z formy, posypeme moučkovým cukrem a podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!