Jemný zelný salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
olivový olej
3 lžíce citronová šťáva
500 g bílé zelí
100 g červená cibule
1 hrst čerstvý kopr
sojová omáčka Tamari

Postup přípravy receptu

  1. Bílé zelí nastrouháme na hrubém struhadle a v sítu spaříme vroucí vodou. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a také spaříme horkou vodou

  2. Okapané a vychladlé zelí promícháme s cibulkou a zakapeme citronovou šťávou. Salát ochutíme podle potřeby sojovou omáčkou Tamari, usekaným čerstvým koprem nebo pažitkou. Nakonec vše zjemníme olivovým olejem a necháme alespoň 30 minut před podáváním odležet v chladu

  3. Jemný zelný salát můžeme podávat samostatně s pečivem nebo jako doplněk k hlavnímu chodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!