Jemný zelný salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl olivový olej 3 lžíce citronová šťáva 500 g bílé zelí 100 g červená cibule 1 hrst čerstvý kopr sojová omáčka Tamari
Postup Jemný zelný salát
Postup přípravy receptu
-
Bílé zelí nastrouháme na hrubém struhadle a v sítu spaříme vroucí vodou. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a také spaříme horkou vodou
Okapané a vychladlé zelí promícháme s cibulkou a zakapeme citronovou šťávou. Salát ochutíme podle potřeby sojovou omáčkou Tamari, usekaným čerstvým koprem nebo pažitkou. Nakonec vše zjemníme olivovým olejem a necháme alespoň 30 minut před podáváním odležet v chladu
Jemný zelný salát můžeme podávat samostatně s pečivem nebo jako doplněk k hlavnímu chodu.