Výborný a jemný vaječný likér recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

5 ks žloutek
1 balíček vanilkový cukr
150 ml smetana ke šlehání
1 plechovka slazené kondenzované mléko
0,4 l tuzemský rum

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškeré uvedené suroviny

  2. Žloutky vyklepneme do nádoby, přisypeme vanilkový cukr a šleháme 10 minut do pěny. Pak přilijeme slazené kondenzované mléko a znovu šleháme 10 minut, čím déle šleháme, tím bude likér jemnější a lepší. Nakonec přilijeme smetanu a znovu pár minut prošleháme. Na závěr přichází rum, který přidáváme po částech a stále šleháme

  3. Výborný a jemný vaječný likér přelijeme do skleněné lahve a uchováváme v chladu. Podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!