Výborný a jemný vaječný likér recept
Apetit Recepty nápojeSuroviny na recept
- 5 ks žloutek 1 balíček vanilkový cukr 150 ml smetana ke šlehání 1 plechovka slazené kondenzované mléko 0,4 l tuzemský rum
Postup Výborný a jemný vaječný likér
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si veškeré uvedené suroviny
Žloutky vyklepneme do nádoby, přisypeme vanilkový cukr a šleháme 10 minut do pěny. Pak přilijeme slazené kondenzované mléko a znovu šleháme 10 minut, čím déle šleháme, tím bude likér jemnější a lepší. Nakonec přilijeme smetanu a znovu pár minut prošleháme. Na závěr přichází rum, který přidáváme po částech a stále šleháme
Výborný a jemný vaječný likér přelijeme do skleněné lahve a uchováváme v chladu. Podáváme podle chuti.