Jemný biskupský chlebíček recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 ks vejce rozinky čokoláda ořechy 120 g cukr moučka 150 g hladká mouka 1 balíček vanikový cukr hrubá mouka tuk na vymazání kandované ovoce 120 g tuk na pečení 0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva
Postup Jemný biskupský chlebíček
Postup přípravy receptu
-
Spařené rozinky, kandované ovoce, nasekanou čokoládu a oříšky podle chuti promícháme s troškou hrubé mouky. Oddělíme žloutky od bílků, z bílků a asi 2/3 cukru ušleháme sníh
Žloutky, zbylou část cukru, změklý tuk a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Do mouky zamícháme kypřící prášek, trochu soli a postupně vmícháváme ke žloutkům. Opatrně a postupně vmícháváme sníh z bílků. Úplně nakonec zamícháme směs ovoce a oříšků
Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Biskupský chlebíček pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Vychladlý chlebíček můžeme pocukrovat nebo polít čokoládou
Jemný biskupský chlebíček nakrájíme a podáváme podle chuti ke svačině s kávou nebo čajem.