Jemný biskupský chlebíček recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
rozinky
čokoláda
ořechy
120 g cukr moučka
150 g hladká mouka
1 balíček vanikový cukr
hrubá mouka
tuk na vymazání
kandované ovoce
120 g tuk na pečení
0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Spařené rozinky, kandované ovoce, nasekanou čokoládu a oříšky podle chuti promícháme s troškou hrubé mouky. Oddělíme žloutky od bílků, z bílků a asi 2/3 cukru ušleháme sníh

  2. Žloutky, zbylou část cukru, změklý tuk a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Do mouky zamícháme kypřící prášek, trochu soli a postupně vmícháváme ke žloutkům. Opatrně a postupně vmícháváme sníh z bílků. Úplně nakonec zamícháme směs ovoce a oříšků

  3. Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Biskupský chlebíček pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Vychladlý chlebíček můžeme pocukrovat nebo polít čokoládou

  4. Jemný biskupský chlebíček nakrájíme a podáváme podle chuti ke svačině s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!