Zeleninové ratatouille recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
300 g rajčata
150 g cibule
250 g lilky
250 g cukety
50 ml olivový olej
200 ml zeleninový vývar
mletý černý pepř
100 g červené papriky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. Papriku omyjeme, oloupeme a nakrájíme. Cibuli a papriku vložíme do mísy se sekacím nožem a zpracujeme 15 vteřin rychlostí 11

  2. Sekací nůž vyměníme za míchací nástavec. Česnek utřeme a spolu s olivovým olejem přidáme do mísy kuchyňského robota. Spustíme na 8 minut program Pomalé Vaření P1 při teplotě 130 °C (bez zátky)

  3. Cukety, lilek a rajčata nakrájíme na kousky. Po ukončení programu přidáme vývar a zeleninu. Dochutíme solí a pepřem a zapneme program Pomalé vaření P2 na 30 minut při teplotě 95 °C

  4. Zeleninové ratatouille lze podávat horké i studené

  5. Zdroj: tefal.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!