Zeleninové ratatouille recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 300 g rajčata 150 g cibule 250 g lilky 250 g cukety 50 ml olivový olej 200 ml zeleninový vývar mletý černý pepř 100 g červené papriky
Postup Zeleninové ratatouille
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. Papriku omyjeme, oloupeme a nakrájíme. Cibuli a papriku vložíme do mísy se sekacím nožem a zpracujeme 15 vteřin rychlostí 11
Sekací nůž vyměníme za míchací nástavec. Česnek utřeme a spolu s olivovým olejem přidáme do mísy kuchyňského robota. Spustíme na 8 minut program Pomalé Vaření P1 při teplotě 130 °C (bez zátky)
Cukety, lilek a rajčata nakrájíme na kousky. Po ukončení programu přidáme vývar a zeleninu. Dochutíme solí a pepřem a zapneme program Pomalé vaření P2 na 30 minut při teplotě 95 °C
Zeleninové ratatouille lze podávat horké i studené
Zdroj: tefal.cz