Rohlíky Banket recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

5 g cukr
10 g sůl
1 ks vejce
kmín
20 g droždí
500 g polohrubá mouka
260 ml vlažná voda
hrubá sůl
20 g stolní olej

Postup přípravy receptu

  1. Z části mouky, cukru, droždí a části vlažné vody vytvoříme kvásek, který necháme v teple vzejít. Do mísy dáme zbylou mouku, sůl a promícháme. Přilijeme olej. Přidáme kvásek a zbylou vlažnou vodu. Vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Dáme do tepla kynout na 30 - 40 minut

  2. Po vykynutí těsto znovu zpracujeme a vyválíme čtvercovou placku o síle asi 5 mm. Rozkrájíme ostrým nožem na 10 - 15 trojúhelníků. Od širší strany zavineme, rohlík musí mít zavinutou špičku těsta pod sebou, a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě chvíli kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a hrubou solí

  3. Rohlíky Banket pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 10 - 15 minut dozlatova

  4. Rohlíky jsou nejchutnější při okamžité konzumaci, nelze je skladovat do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!