Rohlíky Banket recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 5 g cukr 10 g sůl 1 ks vejce kmín 20 g droždí 500 g polohrubá mouka 260 ml vlažná voda hrubá sůl 20 g stolní olej
Postup Rohlíky Banket
Postup přípravy receptu
-
Z části mouky, cukru, droždí a části vlažné vody vytvoříme kvásek, který necháme v teple vzejít. Do mísy dáme zbylou mouku, sůl a promícháme. Přilijeme olej. Přidáme kvásek a zbylou vlažnou vodu. Vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Dáme do tepla kynout na 30 - 40 minut
Po vykynutí těsto znovu zpracujeme a vyválíme čtvercovou placku o síle asi 5 mm. Rozkrájíme ostrým nožem na 10 - 15 trojúhelníků. Od širší strany zavineme, rohlík musí mít zavinutou špičku těsta pod sebou, a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě chvíli kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a hrubou solí
Rohlíky Banket pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 10 - 15 minut dozlatova
Rohlíky jsou nejchutnější při okamžité konzumaci, nelze je skladovat do druhého dne.