Krůtí závitky se smetanovým zelím recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 2 stroužky česnek sůl vývar 60 g máslo sádlo 2 ks malá cibule 1 lžíce hladká mouka 100 - 150 ml sladká smetana vinný ocet mletý černý pepř 5 plátků krůtí maso 500 g kysané zelí dijónská hořčice 150 g anglická slanina v celku
Postup Krůtí závitky se smetanovým zelím
Postup přípravy receptu
-
Krůtí plátky omyjeme, osušíme a naklepeme. Anglickou slaninu nakrájíme na 5 stejnoměrných kousků. Každý plátek masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe hranolkem slaniny a svineme do závitku, který zajistíme jehlami nebo párátky. Závitky zaprášíme moukou a na horkém oleji ze všech stran opečeme dorůžova. Maso podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna podusíme doměkka
Mezitím si připravíme jemnou zelnou. Kysané zelí vymačkáme a pokrájíme podle potřeby na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Na másle zpěníme cibulku s česnekem, vše zaprášíme hladkou moukou a krátce orestujeme dorůžova. Pak přidáme pokrájené zelí a za stálého míchání přilijeme vývar. Zelí zvolna dusíme do změknutí tak, aby se tekutina zcela odpařila a zelí bylo měkké (nikoliv rozvařené). Nakonec jej zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme solí, cukrem a okyselíme octem
Krůtí závitky rozdělíme na porce, obložíme smetanovým zelím, přelijeme vydušenou šťávou a podáváme s bramborami pečenými na slanině.