Krůtí závitky se smetanovým zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
2 stroužky česnek
sůl
vývar
60 g máslo
sádlo
2 ks malá cibule
1 lžíce hladká mouka
100 - 150 ml sladká smetana
vinný ocet
mletý černý pepř
5 plátků krůtí maso
500 g kysané zelí
dijónská hořčice
150 g anglická slanina v celku

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí plátky omyjeme, osušíme a naklepeme. Anglickou slaninu nakrájíme na 5 stejnoměrných kousků. Každý plátek masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe hranolkem slaniny a svineme do závitku, který zajistíme jehlami nebo párátky. Závitky zaprášíme moukou a na horkém oleji ze všech stran opečeme dorůžova. Maso podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna podusíme doměkka

  2. Mezitím si připravíme jemnou zelnou. Kysané zelí vymačkáme a pokrájíme podle potřeby na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Na másle zpěníme cibulku s česnekem, vše zaprášíme hladkou moukou a krátce orestujeme dorůžova. Pak přidáme pokrájené zelí a za stálého míchání přilijeme vývar. Zelí zvolna dusíme do změknutí tak, aby se tekutina zcela odpařila a zelí bylo měkké (nikoliv rozvařené). Nakonec jej zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme solí, cukrem a okyselíme octem

  3. Krůtí závitky rozdělíme na porce, obložíme smetanovým zelím, přelijeme vydušenou šťávou a podáváme s bramborami pečenými na slanině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!