Husí nebo kachní polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 díl celer 1 ks mrkev 1 ks petržel 5 kuliček nové koření 1 špetka pepř 50 dkg brambor 25 dkg hlávkové zelí 50 dkg husí nebo kachní drůbky
Postup Husí nebo kachní polévka
Postup přípravy receptu
-
Hovězí nebo kachní drůbky (případně vepř. kosti z kotlety) dáme uvařit s kořenovou zeleninou a několika kuličkami nového koření
Až je maso měkké, vývar scedíme, přidáme na kostičky nakrájené brambory, na nudličky nakrájené hlávkové zelí, osolíme, opepříme. Když jsou brambory a zelí uvařené, přidáme nakrájenou nebo nastrouhanou mrkev, která se vařila s masem, obereme maso a dáme do polévky
Ozdobíme zelenou petrželkou.