Kubánská masová směs s volským okem La Bodequita del medio recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 4 ks vejce 5 ks rajčata 1 ks cibule 1 lžička mouka 100 g rozinky 1 ks hřebíček 1 ks chilli paprička 1 lžíce slunečnicový olej 50 ml slunečnicový olej 1 lžíce mletá paprika 1 ks červená paprika 1 ks žlutá paprika 800 g mleté vepřové maso černý pepř z mlýnku
Postup Kubánská masová směs s volským okem La Bodequita del medio
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Papriky opláchneme, vyndáme jádřince a nakrájíme je na malé kostičky. Čili papričku nasekáme na jemno. Rajčata opláchneme a nakrájíme na kostičky
Na oleji zprudka osmahneme cibuli a mleté vepřové maso, osolíme a opepříme. Přidáme na jemno nasekaný česnek, papriky, čili papričku, restujeme další minutku. Zaprášíme paprikou a moukou a promícháme. Zalijeme 200 ml vody, přidáme hřebíček, rozinky a rajčata. Necháme vařit ještě přibližně 15 minut na slabém plameni, pak dochutíme solí a pepřem z mlýnku
Na oleji pomalu upečeme volská oka, na talíři je položíme na masovou směs
Kubánskou masovou směs s volským okem La Bodequita del medio podáváme s čerstvým pečivem
Zdroj: Svět na pánvi aneb Cesta za Šéfkuchařskou čepicí, vydal Smart Press, 2012
Kuchařka šéfkuchaře Romana Dolejše je odrazem jeho kariéry - každému svému působišti věnoval jednu kapitolu, do níž vybral autentické místní recepty.