Pikantní krevety s ananasem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej solamyl 1 lžíce rajčatový protlak 300 g krevety 2 lžíce čerstvý zázvor 50 ml suché bílé víno 1 - 2 lžičky rybí omáčka 200 ml rybí vývar 2 lžíce třtinový cukr 1,5 lžíce chilli pasta 200 ml šťáva z ananasového kompotu 1 hrneček kompotované kousky ananasu
Postup Pikantní krevety s ananasem
Postup přípravy receptu
-
Větší krevety zbavíme střívek, očistíme od krunýřů a ocásků, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Kompot necháme okapat a oloupaný čerstvý zázvor jemně nastrouháme. Stroužky česneku sloupneme a nasekáme nadrobno
V hluboké pánvi krevety a ze všech stran je opečeme. Jakmile změní barvu (zrůžoví), vyjmeme je z pánve a odložíme stranou. Do výpeku přidáme čerstvý strouhaný zázvor, česnek a cukr. Až se cukr rozpustí, vmícháme rajčatový protlak a chilli pastu. Vše krátce orestujeme a podlijeme vínem, ananasovou šťávou a rybím nebo zeleninovým vývarem. Omáčku povaříme, necháme zredukovat na požadovanou hustotu a ochutíme citronovou šťávou a rybí nebo sojovou omáčkou. Nakonec do omáčky vložíme krevety, kousky ananasu a vše necháme přejít varem
Pikantní krevety s ananasem podáváme jako hlavní chod s jasmínovou rýží.