Bílé fazole dušené s kachnou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl vývar 2 ks brambory 1 ks cibule 2 špetky tymián 2 ks mrkev 1/2 ks kachna 1 ks bobkový list jarní cibulka 1,5 hrnek bílé fazole mletý černý pepř 6 kuliček celý černý pepř 2 - 3 lžíce kachní sádlo
Postup Bílé fazole dušené s kachnou
Postup přípravy receptu
-
Den předem namočené fazole scedíme a necháme okapat. Kachnu očistíme, rozdělíme na 4 kusy, které osolíme a opepříme. Menší mrkve oškrábeme a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme
Na sádle necháme zpěnit cibulku, na které orestujeme kachní maso. Vmícháme fazole, vše podlijeme vývarem, přidáme celé stroužky česneku, bobkový list, tymián, kuličky pepře a sůl a zakryté zvolna dusíme do poloměkka. Pak přidáme brambory a mrkev a pokrm dovaříme doměkka. Nakonec fazole s kachnou podle potřeby dochutíme solí a mletým pepřem a omastíme kachním sádlem
Bílé fazole s kachnou rozdělíme na porce, ozdobíme natí jarní cibulky a podáváme s pečivem.