Višňový perník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 špetka sůl 1 ks vejce 350 g mléko 100 g smetana 3 lžíce rozinky 450 g polohrubá mouka 5 lžic granko 1 ks kypřící prášek do perníku 50 g mléčná čokoláda 50 g kandovaná pomerančová kůra 160 g třtinový cukr 1 lžička perníkové koření 150 g višňový džem
Postup Višňový perník
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nasekáme. Rozinky spaříme a necháme okapat. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem. Horkovzdušnou troubu rozehřejeme na 150 °C
Smetanu smícháme s mlékem a rozmícháme, v tekutině rozmícháme višňový džem, kakao a olej. Pak přidáme zbylé suroviny, přičemž čokoládu, kandované ovoce a rozinky vmícháme těsně před nalitím na plech. Těsto na višňový perník důkladně promícháme. Rovnoměrně jej rozlijeme na plech. Višňový perník vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut
Upečený višňový perník necháme trochu vychladit a ozdobíme jej podle chuti a fantazie. Dobrá je čokoládová nebo višňová poleva. Perník bude díky marmeládě hodně sladký, takže je možné ubrat množství cukru. V tom případě ubereme i trochu mléka.