Bílé cukroví s mandlemi recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 1 špetka sůl 150 g máslo 3 lžíce smetana 1 ks bílek mandle 20 g droždí 100 g cukr moučka 1/2 lžičky mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 200 g hladká mouka 1/2 lžičky pomerančová kůra
Postup Bílé cukroví s mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Kvasnice rozmícháme se lžičkou cukru, přidáme smetanu a lžíci mouky. Kvásek necháme vyběhnout. Do prosáté mouky rozdrobíme máslo, přidáme špetku soli, skořici, pomerančovou kůru, vzešlý kvásek a vše zpracujeme v hladké vláčné těsto, které ponoříme do větší nádoby se studenou vodou a necháme alespoň 2 hodiny odležet
Mezitím spaříme a oloupeme mandle, které usekáme na hrubší nudličky. Moučkový cukr promícháme s vanilkovým a bílek lehce prošleháme
Odleželé těsto osušíme a rozválíme na plát asi 2 mm silný, ze kterého vykrajujeme oblíbené tvary cukroví. Každý kousek potřeme bílkem a poklademe nudličkami mandlí. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě při 200 °C dorůžova. Ještě horké cukroví obalujeme v moučkovém cukru
Bílé cukroví můžeme podávat ihned po vychladnutí nebo je uchovat asi týden v dóze. Výborně chutná ke kávě nebo čaji.