Bílé fazolky na česko-mexický způsob recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks hermelín chilli koření 300 g bílé fazole 1 balíček mražená zelenina mletá sladká paprika 5 - 6 lžic sladký kečup 5 - 6 lžic ostrá hořčice
Postup Bílé fazolky na česko-mexický způsob
Postup přípravy receptu
-
Bílé fazole promyjeme, na několik hodin nebo přes noc namočíme do studené vody. Poté je se solí, paprikou a chilli kořením přivedeme k varu. Pokud možno v nové vodě - doporučení proti pozdějšímu nadýmání
Na pánvi rozehřejeme olej, do kterého přidáme mraženou zeleninu a dusíme. V misce si rozmícháme hořčici s kečupem. Fazole po změknutí přidáme do pánve se zeleninou, přidáme na kostičky nakrájený hermelín a zalijeme směsí kečupu a hořčice. Ještě asi 10 - 15 minut necháme směs prohřát
Bílé fazolky na česko-mexický způsob podáváme s chlebem, pečivem nebo brambory.