Frankfurtská polévka s medvědím česnekem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 l vývar 4 ks brambory 1 ks cibule 2 lžíce sádlo 2 - 3 lžíce hladká mouka 3 lžíce čerstvá petrželka 2 lžíce mletá sladká paprika 1/2 - 1 lžičky mletá pálivá paprika 6 - 8 lístků medvědí česnek 350 g frankfurtský párek
Postup Frankfurtská polévka s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Očištěnou cibuli a stroužky česneku nakrájíme nadrobno. Párky nakrájíme na kolečka. Medvědí česnek a petrželku nasekáme najemno
Na sádle opečeme kolečka párků, která následně vyjmeme a na výpeku necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Pak vmícháme mouku a mletou sladkou i pálivou papriku a vše krátce orestujeme. Směs podlijeme vývarem, vložíme brambory a zvolna vaříme asi 20 minut, dokud nebudou brambory měkké. Asi 10 minut před dokončením vložíme do polévky párky a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Nakonec do vroucí polévky přidáme nasekanou petrželku s medvědím česnekem a ihned vše odstavíme z tepla
Frankfurtskou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme listem mědvědího česneku a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je pečivo.