Frankfurtská polévka s párkem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl 30 g máslo 5 - 6 ks brambory 2 ks cibule kmín mletý pepř 3 lžíce hladká mouka 1,2 - 1,5 l hovězí vývar 1 lžíce čerstvá petrželka 2 lžičky mletá sladká paprika 3 ks vídeňské párky
Postup Frankfurtská polévka s párkem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek a brambory oloupeme. Brambory nakrájíme na menší kostky
Ve velkém hrnci rozehřejeme kousek másla nebo sádla, vsypeme cibuli a dozlatova osmahneme. Do cibulového základu přidáme prolisovaný česnek a jen krátce osmahneme, aby nezhořkl. Za stálého míchání přisypeme hladkou mouku, opražíme a přisypeme mletou papriku. Zalijeme částí horkého vývaru a metličkou šleháme, aby nám nevznikly hrudky. Přilijeme zbylý vývar a vhodíme na kostičky nakrájené brambory. Frankfurtskou polévku doplníme o trochu kmínu, pepře a přivedeme k varu. Vaříme cca 15 minut do změknutí brambor
Na závěr vsypeme na kolečka nakrájené vídeňské párky, přisolíme a přisypeme petrželku. Polévku ještě 2 - 3 minuty prohříváme
Frankfurtskou polévku servírujeme v miskách či hlubokých talířích a podáváme s čerstvou bagetkou. Polévku můžeme dozdobit snítkou petrželky.