Frankfurtská polévka s párkem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
30 g máslo
5 - 6 ks brambory
2 ks cibule
kmín
mletý pepř
3 lžíce hladká mouka
1,2 - 1,5 l hovězí vývar
1 lžíce čerstvá petrželka
2 lžičky mletá sladká paprika
3 ks vídeňské párky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek a brambory oloupeme. Brambory nakrájíme na menší kostky

  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme kousek másla nebo sádla, vsypeme cibuli a dozlatova osmahneme. Do cibulového základu přidáme prolisovaný česnek a jen krátce osmahneme, aby nezhořkl. Za stálého míchání přisypeme hladkou mouku, opražíme a přisypeme mletou papriku. Zalijeme částí horkého vývaru a metličkou šleháme, aby nám nevznikly hrudky. Přilijeme zbylý vývar a vhodíme na kostičky nakrájené brambory. Frankfurtskou polévku doplníme o trochu kmínu, pepře a přivedeme k varu. Vaříme cca 15 minut do změknutí brambor

  3. Na závěr vsypeme na kolečka nakrájené vídeňské párky, přisolíme a přisypeme petrželku. Polévku ještě 2 - 3 minuty prohříváme

  4. Frankfurtskou polévku servírujeme v miskách či hlubokých talířích a podáváme s čerstvou bagetkou. Polévku můžeme dozdobit snítkou petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!