Brambory zapečené s bylinkami recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 palička česnek
sůl
3 lžíce citrónová šťáva
6 lžic olivový olej
3-4 snítky čerstvý tymián
1 kg nové brambory
2 větvičky čerstvý rozmarýn
200 g pršut
2 hrstě černé vypeckované olivy

Postup přípravy receptu

  1. Nové brambory omyjeme a 10 minut povaříme v osolené vodě. Potom je scedíme a větší kusy rozpůlíme. Bylinky usekáme nahrubo a stroužky česneku oloupeme. Olej promícháme s citrónovou šťávou a solí

  2. Povařené brambory promícháme s ochuceným olejem a bylinkami. Potom je rozložíme do zapékací mísy a proložíme česnekem, olivami a šunkou. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C dozlatova

  3. Pečené bylinkové brambory se šunkou, čenekem a olivami podáváme jako přílohu, nebo samostatně s čerstvou zeleninou a dipy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!