Smažený celer v trojobalu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce strouhanka 1 ks celer 1 lžíce voda hladká mouka kyselina citronová 2 lžíce tatarská omáčka koření na americké brambory slunečnicový olej na smažení
Postup Smažený celer v trojobalu
Postup přípravy receptu
-
Bulvu celeru oškrábeme, omyjeme pod tekoucí vodou a dáme vařit vodu. Podle velikosti celeru - na 1 litr vody asi 1 lžička soli a špetka kyseliny citronové. Celer vhodíme do vařící vody a vaříme na mírném plameni pod pokličkou skoro doměkka. Vyjmeme jej z vody a necháme na prkénku trochu vychladnout
Povařený celer nakrájíme asi na 1 cm silné plátky a z obou stran podle chuti (raději více) posypeme kořením na americké brambory. V hlubokém talíři rozšleháme vejce s vodou a tatarskou omáčkou. Plátky celeru obalíme v hladké mouce, ve vejci a nakonec ve strouhance. Takto obalené celerové řízky opět namočíme ve vejci a obalíme ve strouhance
Celer v trojobalu vkládáme do rozehřátého oleje a velmi pomalu smažíme. Po 5 minutách obrátíme a dosmažíme druhou stranu
Smažený celer v trojobalu podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou nebo s bramborovou kaší.