Trubičky s játrovým krémem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- olej sůl mléko 200 g majonéza 80 g mandle 200 g lučina chilli koření mletý černý pepř 500 g kuřecí játra 2 balíčky listové těsto v plátu
Postup Trubičky s játrovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozprostřeme a nakrájíme na čtverce. Šikmo je ovineme okolo kovových trubiček a v troubě předehřáté na 220 °C upečeme dozlatova. Upečené trubičky necháme vychladnout
Játra očistíme, omyjeme, osušíme, na oleji propečeme a necháme vychladnout. Mandle spaříme a sloupeme. Několik kousků odložíme stranou na ozdobu. Zbývající mandle jemně usekáme
Vychladlá játra rozmixujeme na hladký krém. Podle potřeby ho můžeme ředit trochou mléka. Potom přidáme lučinu, mandle a vše vyšleháme. Nakonec játrový krém zjemníme majonézou, ochutíme solí, pepřem, chilli kořením a necháme rozležet v chladu alespoň 2 hodiny
Trubičky plníme těsně před podáváním a zdobíme mandlemi. Z uvedeného množství připravíme 12 kousků trubiček s játrovým krémem.