Staročeská bramboračka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 lžíce máslo 4 ks brambory majoránka 1 ks cibule 1 ks celer 1 ks mrkev 1 ks petržel 1 hrst kroupy 1 lžíce pohanka petrželová nať 1 hrst bílé fazole 3 lžíce ovesné vločky
Postup Staročeská bramboračka
Postup přípravy receptu
-
Předem si uvaříme kroupy, fazole i pohanku
Na másle osmažíme nakrájenou cibulku a nastrouhanou kořenovou zeleninu. Přidáme brambory nakrájené na malé kousky, namočené houby a zalijeme vodou. Přisypeme asi 3 lžíce ovesných vloček, které nám polévku zahustí. Přidáme Bio zeleninový vývar a osolíme
Po 15 minutách vhodíme předem uvařené kroupy a fazole, pohanku a necháme ještě asi 5 minut povařit. Ke konci vaření okořeníme česnekem, majoránkou a čerstvou petrželkou
Staročeskou bramboračku podáváme podle chuti, obvykle s čerstvým pečivem. Bílé fazole lze použít i sterilované. Nebo si fazole a kroupy můžete uvařit do zásoby a pak je dát zamrazit a můžete je mít stále připravené k použití.