Kolínka se salsicciou a chřestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
5 ks chřest
bazalka
150 g kolínka
2 ks šalotka
parmazán
olivový olej
vinný ocet
mletý černý pepř
1 kapka rajčatové pyré
2 ks salsiccia

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit 2 hrnce s vodou. Jeden na těstoviny, druhý na chřest. Chřest oloupeme, téměř k výhonkům a odkrojíme asi 2 - 3 cm spodní části. Chřest můžeme svázat společně nití, budou se lépe vyndávat. Šalotku očistíme a nakrájíme na měsíčky, salsicciu zbavíme slupky

  2. V jednom hrnci uvaříme velká kolínka podle návodu na obalu al dente. Zatím do druhého přidáme lžičku másla, trochu octa a sůl. Přidáme chřest a vaříme 8 - 10 minut. Pak jej vyjmeme a nakrájíme na špalíčky

  3. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje. Vsypeme salsicciu a šalotku a společně zprudka orestujeme. Vlijeme rajčatové pyré a společně krátce dusíme. Omáčku doplníme čerstvou bazalkou, solí a pepřem. Jakmile je chřest i těstoviny hotové, přidáme je na pánev a společně je necháme jen prohřát

  4. Kolínka se salsicciou a chřestem posypeme strouhaným sýrem, zakápneme olivovým olejem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!