Šťouchané brambory se slaninou a cibulkou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

50 g slanina
sůl
30 g máslo
3 ks brambory
1 ks cibule
mletý pepř
1 hrst čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a ve slupce povaříme doměkka, necháme trochu vychladnout. Poté brambory oloupeme

  2. Slaninu nakrájíme nadrobno a necháme jí na mírném ohni škvařit. Pokud je málo tučná, tak přidáme trochu sádla. Když je slanina téměř hotová, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a máslo a necháme zesklovatět. Poté přidáme oloupané brambory a rozšťoucháme. Podle chuti osolíme a opepříme

  3. Šťouchané brambory se slaninou a cibulkou před podáváním ozdobíme a dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou. Takto připravené šťouchané brambory se hodí například k sekané.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!