Šťouchané brambory se slaninou a cibulkou recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 50 g slanina sůl 30 g máslo 3 ks brambory 1 ks cibule mletý pepř 1 hrst čerstvá petrželka
Postup Šťouchané brambory se slaninou a cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme a ve slupce povaříme doměkka, necháme trochu vychladnout. Poté brambory oloupeme
Slaninu nakrájíme nadrobno a necháme jí na mírném ohni škvařit. Pokud je málo tučná, tak přidáme trochu sádla. Když je slanina téměř hotová, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a máslo a necháme zesklovatět. Poté přidáme oloupané brambory a rozšťoucháme. Podle chuti osolíme a opepříme
Šťouchané brambory se slaninou a cibulkou před podáváním ozdobíme a dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou. Takto připravené šťouchané brambory se hodí například k sekané.