Segedinský vepřový guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 ks česnek
sůl
1 ks cibule
1 dl smetana
1 lžíce sádlo
vegeta
15 dkg hladká mouka
15 dkg mletá paprika
drcený kmín
80 dkg vepřová kýta
mletý černý pepř
500 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova a přidáme vepřovou kýtu nakrájenou na kostky. Dále přidáme sůl, mletý pepř, červenou papriku a kmín. Zarestujeme, podlijeme vodou a necháme dusit doměkka

  3. Kysané zelí dáme podusit doměkka. Podušené zelí scedíme, přidáme ho k masu a přivedeme k varu. Připravíme si smetanu rozšlehanou s moukou a zelí s masem jí zahustíme. Nakonec omáčku dochutíme česnekem a vegetou

  4. Segedinský vepřový guláš podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!