Segedinský vepřový guláš recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 ks česnek sůl 1 ks cibule 1 dl smetana 1 lžíce sádlo vegeta 15 dkg hladká mouka 15 dkg mletá paprika drcený kmín 80 dkg vepřová kýta mletý černý pepř 500 g kysané zelí
Postup Segedinský vepřový guláš
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova a přidáme vepřovou kýtu nakrájenou na kostky. Dále přidáme sůl, mletý pepř, červenou papriku a kmín. Zarestujeme, podlijeme vodou a necháme dusit doměkka
Kysané zelí dáme podusit doměkka. Podušené zelí scedíme, přidáme ho k masu a přivedeme k varu. Připravíme si smetanu rozšlehanou s moukou a zelí s masem jí zahustíme. Nakonec omáčku dochutíme česnekem a vegetou
Segedinský vepřový guláš podáváme s houskovým knedlíkem.