Segedínský guláš z kýty recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule 0.5 lžiček kmín 3 lžíce sádlo 1 kelímek kysaná smetana 1 lžíce hladká mouka 500 g vepřová kýta 1 lžíce mletá sladká paprika 500 g kysané zelí
Postup Segedínský guláš z kýty
Postup přípravy receptu
-
Omyté a očištěné maso nakrájíme na kousky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno
Na horkém sádle osmažíme cibuli, přidáme maso, koření a ze všech stran opečeme. Přidáme kmín, podlijeme vodou s dusíme 30 minut. Opět přilijeme trochu vody a přisypeme zcezené kysané zelí a segedín dále dusíme, dokud zelí i maso nezměkne. Segedínský guláš zahustíme jíškou usmaženou z másla a hladké mouky, promícháme a povaříme. Nakonec vmícháme smetanu, chvilku povaříme a můžeme podávat
Segedínský guláš z kýty je nejlepší s přílohou jako je houskový knedlík, případně těstoviny.