Segedínský guláš z kýty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
0.5 lžiček kmín
3 lžíce sádlo
1 kelímek kysaná smetana
1 lžíce hladká mouka
500 g vepřová kýta
1 lžíce mletá sladká paprika
500 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a očištěné maso nakrájíme na kousky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno

  2. Na horkém sádle osmažíme cibuli, přidáme maso, koření a ze všech stran opečeme. Přidáme kmín, podlijeme vodou s dusíme 30 minut. Opět přilijeme trochu vody a přisypeme zcezené kysané zelí a segedín dále dusíme, dokud zelí i maso nezměkne. Segedínský guláš zahustíme jíškou usmaženou z másla a hladké mouky, promícháme a povaříme. Nakonec vmícháme smetanu, chvilku povaříme a můžeme podávat

  3. Segedínský guláš z kýty je nejlepší s přílohou jako je houskový knedlík, případně těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!