Pikantní kolínka s krůtím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks cibule
1 ks feferonka
500 g kolínka
2 lžíce lečo
2 lžíce slunečnicový olej
200 ml rajčatová šťáva
100 ml voda na podlití
1 lžička čerstvě mletý černý pepř
1 lžička sušená majoránka
500 g krůtí mleté maso
100 g parmigiano reggiano
5 l voda na vaření kolínek
1 lžička sůl do vody na kolínka

Postup přípravy receptu

  1. Koupíme mleté krůtí maso, vybereme těstoviny - kolínka nebo jiné, cibuli pokrájíme na kostky, očistíme česnek, posekáme feferonku, otevřeme domácí lečo a domácí rajčatovou šťávu, nastrouháme parmezán, připravíme koření a začneme vařit

  2. Postavíme na sporák velký hrnec s osolenou vodou. V pánvi na ohřátém oleji orestujeme cibuli a feferonku, přidáme rajčatovou šťávu, krátce orestujeme, přidáme mleté krůtí maso a zprudka opékáme, vařečkou roztlačíme hrudky masa, aby se oddělily, a poctivě mícháme

  3. Podlijeme malým množstvím horké vody a pomalu dusíme. Když je maso měkké, přidáme dvě lžíce leča, prolisovaný česnek, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, promícháme s majoránkou a udržujeme masovou omáčku teplou

  4. Do vroucí vody nasypeme kolínka, uvaříme podle návodu na al dente, scedíme z vody, neproplachujeme, odkapaná kolínka dáme do jenské mísy a promícháme s lžící oleje, ať se neslepí. Přidáme kuřecí maso s omáčkou, promícháme a máme hotovo

  5. Pikantní kolínka s krůtím masem ihned servírujeme horká a na talíři posypeme nastrouhaným parmezánem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!