Pikantní kolínka s krůtím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 lžička sůl 1 ks cibule 1 ks feferonka 500 g kolínka 2 lžíce lečo 2 lžíce slunečnicový olej 200 ml rajčatová šťáva 100 ml voda na podlití 1 lžička čerstvě mletý černý pepř 1 lžička sušená majoránka 500 g krůtí mleté maso 100 g parmigiano reggiano 5 l voda na vaření kolínek 1 lžička sůl do vody na kolínka
Postup Pikantní kolínka s krůtím masem
Postup přípravy receptu
-
Koupíme mleté krůtí maso, vybereme těstoviny - kolínka nebo jiné, cibuli pokrájíme na kostky, očistíme česnek, posekáme feferonku, otevřeme domácí lečo a domácí rajčatovou šťávu, nastrouháme parmezán, připravíme koření a začneme vařit
Postavíme na sporák velký hrnec s osolenou vodou. V pánvi na ohřátém oleji orestujeme cibuli a feferonku, přidáme rajčatovou šťávu, krátce orestujeme, přidáme mleté krůtí maso a zprudka opékáme, vařečkou roztlačíme hrudky masa, aby se oddělily, a poctivě mícháme
Podlijeme malým množstvím horké vody a pomalu dusíme. Když je maso měkké, přidáme dvě lžíce leča, prolisovaný česnek, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, promícháme s majoránkou a udržujeme masovou omáčku teplou
Do vroucí vody nasypeme kolínka, uvaříme podle návodu na al dente, scedíme z vody, neproplachujeme, odkapaná kolínka dáme do jenské mísy a promícháme s lžící oleje, ať se neslepí. Přidáme kuřecí maso s omáčkou, promícháme a máme hotovo
Pikantní kolínka s krůtím masem ihned servírujeme horká a na talíři posypeme nastrouhaným parmezánem podle chuti.