Horká čokoláda s rumem a skořicí recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- cukr 100 ml rum 4 lžíce kakao 800 ml mléko 1/2 lžičky mletá skořice 180 ml smetana ke šlehání čokoládové hoblinky 1 balíček čokoládový pudinkový prášek
Postup Horká čokoláda s rumem a skořicí
Postup přípravy receptu
-
V troše mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko nalijeme do kastrůlku. Přidáme kakao, dobře promícháme a přivedeme k varu
Do vroucího kakaa postupně vmícháme pudinkovou směs a za stálého míchání vaříme, dokud nezhoustne. Nápoj odstavíme a vmícháme do něj rum se skořicí. Podle chuti osladíme
Ze smetany připravíme tuhou šlehačku. Horkou čokoládu rozdělíme do skleniček. Nastříkáme na ni kopeček šlehačky a dozdobíme čokoládovými hoblinkami. Horkou čokoládu s rumem a skořicí ihned podáváme.