Horká čokoláda s rumem a skořicí recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

cukr
100 ml rum
4 lžíce kakao
800 ml mléko
1/2 lžičky mletá skořice
180 ml smetana ke šlehání
čokoládové hoblinky
1 balíček čokoládový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. V troše mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko nalijeme do kastrůlku. Přidáme kakao, dobře promícháme a přivedeme k varu

  2. Do vroucího kakaa postupně vmícháme pudinkovou směs a za stálého míchání vaříme, dokud nezhoustne. Nápoj odstavíme a vmícháme do něj rum se skořicí. Podle chuti osladíme

  3. Ze smetany připravíme tuhou šlehačku. Horkou čokoládu rozdělíme do skleniček. Nastříkáme na ni kopeček šlehačky a dozdobíme čokoládovými hoblinkami. Horkou čokoládu s rumem a skořicí ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!