Nadívané papriky po sicilsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
2 dl olej
sůl
2 ks cibule
0,5 balíčků rozinky
2 lžíce kečup
vegeta
0,5 balíčků mandle
bazalka
150 g eidam
1 ks chilli paprička
1 lžíce hladká mouka
6 ks červená kapie
provensálské koření
600 g mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Papriky opláchneme, odřízneme vršky a odstraníme jádra. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričku bez jader, mandle a rozinky nasekáme nadrobno. Eidam nastrouháme na jemném struhadle

  2. Cibuli s česnekem osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme mleté maso a orestujeme doměkka. Poté přidáme nasekanou chilli papričku, mandle a rozinky a vše krátce spolu zarestujeme. Nakonec osolíme, přidáme provensálské koření, směs promícháme a směsí naplníme papriky

  3. Naplněné papriky položíme na vymaštěný pekáček a pečeme v troubě asi 20 minut při 170 °C. Troubu vypneme a papriky se směsí posypeme nastrouhaným eidamem. Výpek slijeme, vyrestujeme na tuk, zapražíme moukou, zalijeme vodou, přidáme kečup, bazalku, špetku vegety a necháme řádně provařit

  4. Nadívané papriky po sicilsku podáváme s těstovinou tagliatelli a omáčkou připravenou z výpeku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!