Segedínský guláš s houskovým knedlíkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks cibule voda 1/2 masox bobkový list mletý pepř mletý kmín 500 g vepřové maso mletá sladká paprika 1 sklenice sterilované zelí
Postup Segedínský guláš s houskovým knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve na sádle nebo oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibulku. Potom přidáme maso nakrájené na kostičky a orestujeme. Do základu přidáme sůl, pepř, mletý kmín, sladkou papriku a promícháme s masem. Nakonec vše podlijeme trošku vody. Aby paprika nezhořkla přidáme bobkový list, půlku masoxu, dolijeme vodu podle potřeby a dáme vařit. (Já vařila 25 minut v papináku.)
Po uvaření základu segedínského guláše přidáme proprané a zvlášť uvařené měkké zelí a dochutíme podle potřeby
Pokud chcete mít víc šťávy, tak je potřeba přidat trochu vody. Nakonec segedínský guláš zahustíme
Skvělá příloha k tomuto segedínskému guláši je domácí houskový knedlík.