Izraelská Šakšuka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
3 ks vejce
1 ks cibule
1 lžička bazalka
sůl a pepř
2 ks červená paprika
2 lžičky mletá sladká paprika
0.5 konzerv loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozpálíme olej a cibuli nakrájenou na drobno osmažíme dozlatova. Do pánve přidáme rajčata a pravidelného míchání smažíme 5 minut. Poté přidáme na drobno nakrájené stroužky česneku, na tenké kostičky nakrájenou papriku, kečup, mletou papriku a bazalku. To vše důkladně promícháme a necháme smažit přikryté na středním ohni něco kolem 8 minut

  2. Poté přidáme vejce, která necháme na směsi smažit, ale NEMÍCHÁME. Osolíme i opepříme a necháme dosmažit dokud nebudou vejce hotová

  3. Šakšuku můžeme podávat s chlebem pita nebo s topinkami. V Izraeli je šakšuka se zapečenými tousty velice populární snídaně, která zároveň může i dobře posloužit jako lehký oběd či večeře. Mnoho Židů taktéž přidává do šakšuky balkánský sýr nebo listy špenátu což je také zajímavá varianta pokrmu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!