Izraelská Šakšuka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej 3 ks vejce 1 ks cibule 1 lžička bazalka sůl a pepř 2 ks červená paprika 2 lžičky mletá sladká paprika 0.5 konzerv loupaná rajčata
Postup Izraelská Šakšuka
Postup přípravy receptu
-
V pánvi rozpálíme olej a cibuli nakrájenou na drobno osmažíme dozlatova. Do pánve přidáme rajčata a pravidelného míchání smažíme 5 minut. Poté přidáme na drobno nakrájené stroužky česneku, na tenké kostičky nakrájenou papriku, kečup, mletou papriku a bazalku. To vše důkladně promícháme a necháme smažit přikryté na středním ohni něco kolem 8 minut
Poté přidáme vejce, která necháme na směsi smažit, ale NEMÍCHÁME. Osolíme i opepříme a necháme dosmažit dokud nebudou vejce hotová
Šakšuku můžeme podávat s chlebem pita nebo s topinkami. V Izraeli je šakšuka se zapečenými tousty velice populární snídaně, která zároveň může i dobře posloužit jako lehký oběd či večeře. Mnoho Židů taktéž přidává do šakšuky balkánský sýr nebo listy špenátu což je také zajímavá varianta pokrmu.