Pečená bůčková rolka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 - 8 stroužků česnek sůl sádlo 1 svazeček jarní cibulka 1 lžíce dijonská hořčice 1 lžíce ostrý kečup mletý černý pepř čerstvá šalvěj 1,5 - 2 kg libový bůček s kůží bez kosti
Postup Pečená bůčková rolka
Postup přípravy receptu
-
Jarní cibulku s natí očistíme a necháme v celku. Oloupaný česnek prolisujeme a rozetřeme s hořčicí, kečupem a šalvějí
Nízký plát vykostěného libového bůčku s kůží omyjeme a osušíme. Do kůže nařežeme mřížky tak, abychom nenakrojili maso. Potom bůček otočíme kůží dolů a maso potřeme česnekovou směsí. Do středu položíme celé jarní cibulky, maso svineme a zajistíme potravinářskou nití. Bůčkovou rolku osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na sádle. Pak vše i s výpekem přendáme do pekáčku. Maso pečeme nejdříve při teplotě 220 °C přibližně 20 minut. Pak rolku podlijeme malým množstvím vody, teplotu snížíme na 160 °C a za občasného podlévání vlastní šťávou upečeme doměkka
Upečenou bůčkovou rolku zbavíme potravinářské nitě a nakrájíme na porce. Servírujeme s vypečenou šťávou, opečeným bramborem a zeleninou.