Sibiřská Azu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl voda 2 lžičky pepř 4 ks cibule (velké) 500 g přední hovězí maso 4 ks brambor (1 ks na 1 osobu) kopr (petržel)
Postup Sibiřská Azu
Postup přípravy receptu
-
Půl kila předního hovězího nakrájíme na plátky, naklepeme je a pak nařežeme na nudličky asi jeden centimetr široké a čtyři centimetry dlouhé. Čtyři větší cibule nakrájíme nadrobno
Na plotnu postavíme hrnec vody a když vzkypí, vložíme do ní maso i cibuli, přidáme pepř a sůl a vaříme, dokud maso nezměkne. Mezi tím si připravíme na nudličky nakrájené větší brambory (na každého strávníka jednu) a vložíme do vývaru. Vaříme ještě asi deset minut, před podáváním hojně posypeme sekaným koprem (kdo kopr nesnáší, může si dát petrželku).