Kuřecí prsa s fazolkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 10 stroužků česnek sůl 1 ks vejce 1 lžička kmín mletý olej na smažení 1 lžička Solamyl 3 ks rýže ve varných sáčcích 300 g kuřecí prsní řízek 1,5 lžička Vegeta papriková 1 balíček fazolové lusky zmrazené (350 g) sójová omáčka na pokapání rýže
Postup Kuřecí prsa s fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Příprava trvá asi 20 minut. Během této doby zvládneme připravit kuřecí prsa s fazolkami
Fazolové lusky necháme rozmrazit, zabalíme do utěrky a důkladně osušíme. Použít můžeme i čerstvé fazolové lusky, ty ale musíme rozkrájet na kousky. Zmrazené lusky se prodávají už pokrájené
Opláchnuté maso nakrájíme na malé kousky a smícháme ho s celým vajíčkem a lžičkou Solamylu
Na jedné pánvi zprudka osmahneme maso dočervena. Fazolky také zprudka smažíme na rozpáleném oleji, ale na druhé pánvi.Pokud jsou fazolky dobře osušené, osmaží se téměř dokřupava. Pak osmažené maso a fazolové lusky smícháme, přidáme česnek a koření a krátce ještě smažíme
Kuřecí prsa s fazolkami podáváme s rýží. Rýži můžeme pokapat sójovou
omáčkou, nebo chilli omáčkou
Pokrm je vybraný z bohaté čínské kuchyně. Pro mnohé je trochu netradiční, ale nezklame vás jeho snadná příprava a hlavně jeho chuť.