Vepřová jehla na grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks cibule
mletý pepř
200 g anglická slanina
300 g vepřová kýta

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Slaninu v celku nakrájíme na silné plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silná kolečka

  2. Na delší grilovací jehly napichujeme střídavě maso, cibuli a slaninu, opakujeme do naplnění všech jehel. Pak podle chuti osolíme, opepříme, popřípadě zakapeme olejem, ale není třeba, slanina jej nahradí

  3. Vepřové jehly grilujeme na dobře rozpáleném grilu ze všech stran

  4. Vepřové jehly na grilu podáváme se zeleninovou oblohou a bylinkovým dresinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!