Borůvková povidla recept
Apetit Recepty dezertyPostup Borůvková povidla
Postup přípravy receptu
-
Přebrané borůvky vysypeme do širokého hrnce a vaříme, dokud nepustí šťávu a trochu se nerozvaří. Poté je necháme vystydnout a nejlépe v chladu odležet do druhého dne
Do rozvařených borůvek vysypeme cukr a vaříme je na mírném ohni, až zhoustnou. Zkusíme nabrat povidla na lžičku - hotová z ní musí sjíždět v podobě husté kaše
Připravíme si horkou vodou vypláchnuté skleničky. Rozdělíme do nich povidla tak, aby byly vrchovatě plné. Poté je uzavřeme, otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a uskladníme
Borůvková povidla roztíráme na čerstvé pečivo nebo použijeme do různých sladkých pokrmů
Zdroj: JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012
Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezónní suroviny v kuchyni - autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám.