Borůvková povidla recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 kg borůvky
0,5 kg přírodní cukr

Postup přípravy receptu

  1. Přebrané borůvky vysypeme do širokého hrnce a vaříme, dokud nepustí šťávu a trochu se nerozvaří. Poté je necháme vystydnout a nejlépe v chladu odležet do druhého dne

  2. Do rozvařených borůvek vysypeme cukr a vaříme je na mírném ohni, až zhoustnou. Zkusíme nabrat povidla na lžičku - hotová z ní musí sjíždět v podobě husté kaše

  3. Připravíme si horkou vodou vypláchnuté skleničky. Rozdělíme do nich povidla tak, aby byly vrchovatě plné. Poté je uzavřeme, otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a uskladníme

  4. Borůvková povidla roztíráme na čerstvé pečivo nebo použijeme do různých sladkých pokrmů

  5. Zdroj: JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012

  6. Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezónní suroviny v kuchyni - autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!