Rychlá borůvková bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 lžic máslo
220 g cukr krupice
cukr moučka
250 ml borůvky
220 g hladká mouka
tuk na vymazání
5 lžic horká voda
hladká mouka na vysypání
5 ks vejce (L)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Borůvky propláchneme a necháme dobře okapat

  2. Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny, až se začnou dělat puchýřky. Pak všleháme vodu. Za stálého míchání přisypeme mouku, přidáme máslo a asi 1 minutu vše promícháme

  3. Menší plech vyložíme pečícím papírem, případně vymažeme a vysypeme. Těsto vylijeme do plechu, stěrkou uhladíme směrem ke krajům a povrch rovnoměrně posypeme borůvkami

  4. Rychlou borůvkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 - 25 minut na 175 °C do zrůžovění

  5. Rychlou borůvkovou bublaninu necháme na plechu vystydnout. Jednotlivé dílky před podáváním lehce poprášíme cukrem, případně ozdobíme čerstvými borůvkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!