Rychlá borůvková bublanina recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 lžic máslo 220 g cukr krupice cukr moučka 250 ml borůvky 220 g hladká mouka tuk na vymazání 5 lžic horká voda hladká mouka na vysypání 5 ks vejce (L)
Postup Rychlá borůvková bublanina
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Borůvky propláchneme a necháme dobře okapat
Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny, až se začnou dělat puchýřky. Pak všleháme vodu. Za stálého míchání přisypeme mouku, přidáme máslo a asi 1 minutu vše promícháme
Menší plech vyložíme pečícím papírem, případně vymažeme a vysypeme. Těsto vylijeme do plechu, stěrkou uhladíme směrem ke krajům a povrch rovnoměrně posypeme borůvkami
Rychlou borůvkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 - 25 minut na 175 °C do zrůžovění
Rychlou borůvkovou bublaninu necháme na plechu vystydnout. Jednotlivé dílky před podáváním lehce poprášíme cukrem, případně ozdobíme čerstvými borůvkami.