Kuřecí roládka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička olej 3 špetky sůl 2 plátky šunka 2 plátky eidam 1 špetka grilovací koření 1 ks větší cibule 2 plátky červená paprika 1 špetka sušené oregano 1 špetka sušený tymián 2 špetky mletý černý pepř 1 špetka sušená bazalka 1 hrst mražená kukuřice 1 ks kuřecí prso 2 snítky jarní cibulka s natí 3 ks mozzarella třešinky
Postup Kuřecí roládka
Postup přípravy receptu
-
Vezmeme si kuřecí prso, které opláchneme a očistíme. Nakrojíme ho tak, abychom z něj dostali co největší plát, který následně rozklepeme paličkou. Plát masa by měl být široký asi tak půl centimetru, pokud se trhá, nic se neděje a později ho spíchneme párátky. Připravený plát kuřecího masa posolíme a opepříme
Začneme s kladením náplně. První položíme dva plátky sýra, na sýr položíme plátky šunky, tyto dvě suroviny rozložíme po celém plátu a poté na krajní část položíme nať jarní cibulky (zelenou část). Také na kraj přidáme kukuřici a červenou papriku. Jako poslední přidáme napůl rozkrojené třešinky mozzarelly. (používáme malé třešinky asi o průměru 2 cm). Připravenou roládu srolujeme tak, aby suroviny v ní byly uprostřed a ne na konci. Nakonec okraje spíchneme párátkem, především pro lepší manipulaci
Připravíme si pekáček, do kterého dáme lžičku oleje a nahrubo nakrájenou cibuli. Roládu umístíme na cibuli tak, aby byla spojem na dně pekáčku a ještě dokořeníme oreganem, tymiánem, bazalkou a grilovacím kořením
Kuřecí roládku pečeme při 250 °C asi 20 minut, poté otočíme a opět pečeme stejnou dobu. Naposledy otočíme spojem dolů a necháme opéct, aby nám vznikla zlatavá kůrčička
Kuřecí roládku můžeme podávat za tepla s brambory nebo za studena s chlebem.