Tagliatelle s hráškem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 lžíce máslo pepř 1 lžíce olivový olej 1 hrnek strouhaný parmazán 1 špetka muškátový oříšek 200 ml smetana ke šlehání hoblinky parmazánu 450 g tagliatelle 900 g vyloupaný hrášek
Postup Tagliatelle s hráškem
Postup přípravy receptu
-
V rendlíku opékáme 2-3 minuty na mírném ohni na másle vyloupaný hrášek
Hrášek zalijeme 150 ml smetany, přivedeme k varu a zhruba minutu vaříme, až smetana začne houstnout. Potom rendlík odstavíme
Ve velkém hrnci uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem tagliatelle (širší ploché dlouhé nudle) tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Těstoviny důkladně scedíme a vrátíme do hrnce
Těstoviny přelijeme smetanovou omáčkou s hráškem, vrátíme na oheň
a zalijeme zbývající smetanou. Přidáme parmazán, sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek
Těstoviny v hrnci obracíme pomocí dvou vidliček, aby se dobře promíchaly se smetanovou omáčkou s hráškem, se sýrem a kořením. Nakonec ještě pokrm prohřejeme
Porce upravíme na nahřáté talíře, ozdobíme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme. Tento pokrm připravený z dvoubarevných těstovin má v Itálii zajímavý název - paglia e fieno - čili sláma a seno
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny