Tagliatelle s houbovou směsí a lososem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 lžička máslo
1 ks cibule
0,5 ks limetka
2 porce losos
parmazán
3 ks žampiony
2 lžíce ocet balzamico
2 lžíce olivový olej
olivový olej
0,5 konzerv krájená rajčata
2 ks řapíkatý celer
mletý černý pepř
2 porce tagliatelle

Postup přípravy receptu

  1. K varu si přivedeme vodu na těstoviny, kterou pak osolíme. Vložíme těstoviny a necháme je vařit podle návodu na obalu. Uvařené je scedíme. Lososa okořeníme solí, pepřem a zakapeme limetkou

  2. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, celer na kostičky a žampiony na plátky. V pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme celer, žampiony a vše krátce orestujeme. Zalijeme octem a opražíme. Pak vmícháme krájená rajčata, prolisovaný česnek a společně dusíme. Podle potřeby podléváme vodou z těstoviny. Omáčka by ale měla zůstat hustá. Nakonec ji zjemníme plátkem másla

  3. Na jiné pánvi rozehřejeme trochu oleje. Vložíme lososa kůží dolů. Lososa smažíme zhruba 3 minuty z každé strany

  4. Na talíře rozdělíme tagliatelle, dáme trochu omáčky a porci lososa. Nakonec vše posypeme strouhaným parmazánem a zakápneme olejem. Tagliatelle s houbovou směsí a lososem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!