Tagliatelle s houbovou směsí a lososem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 lžička máslo 1 ks cibule 0,5 ks limetka 2 porce losos parmazán 3 ks žampiony 2 lžíce ocet balzamico 2 lžíce olivový olej olivový olej 0,5 konzerv krájená rajčata 2 ks řapíkatý celer mletý černý pepř 2 porce tagliatelle
Postup Tagliatelle s houbovou směsí a lososem
Postup přípravy receptu
-
K varu si přivedeme vodu na těstoviny, kterou pak osolíme. Vložíme těstoviny a necháme je vařit podle návodu na obalu. Uvařené je scedíme. Lososa okořeníme solí, pepřem a zakapeme limetkou
Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, celer na kostičky a žampiony na plátky. V pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme celer, žampiony a vše krátce orestujeme. Zalijeme octem a opražíme. Pak vmícháme krájená rajčata, prolisovaný česnek a společně dusíme. Podle potřeby podléváme vodou z těstoviny. Omáčka by ale měla zůstat hustá. Nakonec ji zjemníme plátkem másla
Na jiné pánvi rozehřejeme trochu oleje. Vložíme lososa kůží dolů. Lososa smažíme zhruba 3 minuty z každé strany
Na talíře rozdělíme tagliatelle, dáme trochu omáčky a porci lososa. Nakonec vše posypeme strouhaným parmazánem a zakápneme olejem. Tagliatelle s houbovou směsí a lososem ihned podáváme.