Tagliatelle s kuřecím masem a sýrovo-žampionovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar 3 - 4 lžíce máslo 100 g mozzarella 250 g žampiony 500 g kuřecí prsa 2 ks jarní cibulka mletý kmín čerstvá petrželka mletý černý pepř 150 ml smetana na vaření 400 g tagliatelle
Postup Tagliatelle s kuřecím masem a sýrovo-žampionovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství vody podle návodu na obalu doměkka. Měkké těstoviny slijeme a omastíme máslem
Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme a opepříme. Očištěné žampiony nakrájíme na drobné kousky a jarní cibulku (pouze bílou část) nasekáme najemno
Na oleji propečeme kuřecí maso z obou stran dorůžova. Pak plátky vyjmeme a uchováme v teple. K výpeku přidáme máslo, na kterém necháme zesklovatět cibulku. Přidáme žampiony, pepř a špetku mletého kmínu a vše podlijeme malým množstvím vývaru. Pak vmícháme sýr a jakmile se rozpustí, omáčku zjemíme smetanou a krátce povaříme
Tagliatelle rozdělíme na porce, poklademe kuřecím masem a přelijeme sýrovou omáčkou se žampiony
Tagliatelle s kuřecím masem a sýrovo-žampionovou omáčkou ozdobíme petrželkou a podáváme jako hlavní chod se zeleninovými saláty.