Smažené kalamáry recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 lžičky sůl 1 ks vejce 2 - 4 lžíce mléko 2 lžíce hladká mouka 1 lžička citronová šťáva citronová šťáva olej na smažení 1 balíček mražené kalamáry (800g)
Postup Smažené kalamáry
Postup přípravy receptu
-
Mražené kalamáry rozložíme na utěrku a necháme je při pokojové teplotě povolit
Vymícháme vejce, mouku, sůl a citronovou šťávu do hustšího těstíčka. Podle potřeby rozředíme mlékem
Do pánve s vyším okrajem nalijeme větší množství oleje a rozpálíme ho. Kalamáry po jednom obalujeme v těstíčku a "vhazujeme" do oleje. Necháme chvilku zatáhnout a pak je opatrně odlepíme ode dna. Kalamáry smažíme z každé strany 2 - 3 minuty do zezlátnutí. Usmažené kalamáry klademe na papírové utěrky, které z nich vysají přebytečný olej
Smažené kalamáry rozdělíme na talíře a jednotlivé porce si podle chuti pokapeme citronovou šťávou. Vhodnou přílohou jsou hranolky, tatarka a zeleninová obloha nebo zeleninový salát.