Smažené kalamáry recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
1 ks vejce
2 - 4 lžíce mléko
2 lžíce hladká mouka
1 lžička citronová šťáva
citronová šťáva
olej na smažení
1 balíček mražené kalamáry (800g)

Postup přípravy receptu

  1. Mražené kalamáry rozložíme na utěrku a necháme je při pokojové teplotě povolit

  2. Vymícháme vejce, mouku, sůl a citronovou šťávu do hustšího těstíčka. Podle potřeby rozředíme mlékem

  3. Do pánve s vyším okrajem nalijeme větší množství oleje a rozpálíme ho. Kalamáry po jednom obalujeme v těstíčku a "vhazujeme" do oleje. Necháme chvilku zatáhnout a pak je opatrně odlepíme ode dna. Kalamáry smažíme z každé strany 2 - 3 minuty do zezlátnutí. Usmažené kalamáry klademe na papírové utěrky, které z nich vysají přebytečný olej

  4. Smažené kalamáry rozdělíme na talíře a jednotlivé porce si podle chuti pokapeme citronovou šťávou. Vhodnou přílohou jsou hranolky, tatarka a zeleninová obloha nebo zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!