Tagliatelle s pečeným pstruhem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 2 ks jablko 2 ks jablko 1 ks citron 4 ks pstruh 4 snítky máta 4 snítky máta 12 ks ančovičky pepř 1 lžíce olivový olej 12 plátků anglická slanina 450 g tagliatelle
Postup Tagliatelle s pečeným pstruhem
Postup přípravy receptu
-
Břišní dutinu každého pstruha vypláchneme teplou slanou vodou. Potom břišní dutiny osolíme a opepříme a naplníme ančovičkami, nakrájenými jablky a snítkami máty. Náplň pokapeme citronovou šťávou
Těla pstruhů spirálovitě ovineme třemi plátky anglické slaniny. Hlavy a ocasy ponecháme volné
Pstruhy rozložíme na hluboký, máslem vymazaný plech. Konce plátků slaniny zahneme dospodu. Povrch slaniny opepříme a pstruhy pečeme v troubě předehřáté na 200°C (u plynové trouby stupeň 4) asi 20 minut. Po 10 minutách je opatrně obrátíme
Mezitím vaříme tagliatelle (širší ploché dlouhé nudle) v osolené vodě s olejem 12 minut tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je a přeneseme na nahřáté oválné talíře
Pstruhy vyjmeme z trouby a upravíme na těstoviny. Obložíme plátky jablek a snítkami čerstvé máty a ihned podáváme
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny