Tagliatelle s pečeným pstruhem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
2 ks jablko
2 ks jablko
1 ks citron
4 ks pstruh
4 snítky máta
4 snítky máta
12 ks ančovičky
pepř
1 lžíce olivový olej
12 plátků anglická slanina
450 g tagliatelle

Postup přípravy receptu

  1. Břišní dutinu každého pstruha vypláchneme teplou slanou vodou. Potom břišní dutiny osolíme a opepříme a naplníme ančovičkami, nakrájenými jablky a snítkami máty. Náplň pokapeme citronovou šťávou

  2. Těla pstruhů spirálovitě ovineme třemi plátky anglické slaniny. Hlavy a ocasy ponecháme volné

  3. Pstruhy rozložíme na hluboký, máslem vymazaný plech. Konce plátků slaniny zahneme dospodu. Povrch slaniny opepříme a pstruhy pečeme v troubě předehřáté na 200°C (u plynové trouby stupeň 4) asi 20 minut. Po 10 minutách je opatrně obrátíme

  4. Mezitím vaříme tagliatelle (širší ploché dlouhé nudle) v osolené vodě s olejem 12 minut tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je a přeneseme na nahřáté oválné talíře

  5. Pstruhy vyjmeme z trouby a upravíme na těstoviny. Obložíme plátky jablek a snítkami čerstvé máty a ihned podáváme

  6. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!