Krůtí kousky s opečenými bramborovými knedlíčky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička tymián 1 lžička rozmarýn 1 lžička bazalka 3 lžíce olivový olej 2 ks větší cibule 3 lžíce sojová omáčka 1 - 2 lžíce olej na smažení 3 lžíce worcester 1/2 kg krůtí maso bramborové knedlíčky
Postup Krůtí kousky s opečenými bramborovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa dobře omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na menší, ale stejně velké kousky. Maso posypeme drobně nakrájenými bylinkami. Vhodné jsou čerstvé, lze však použít i sušené. Přidáme sojovou omáčku, worcester, olivový olej a promícháme. Směs necháme chvíli uležet
Rozpálíme si wok pánev se lžící olivového oleje. Poté přidáme naložené maso a necháme opékat. Aby se zatáhlo ze všech stran, občas promícháme. Opékáme asi 10 minut
Ke krůtímu masu před dokončením přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, podle potřeby a chuti přidáme trochu worcesteru. Krátce prohřejeme, aby cibule zesklovatěla
Nahřejeme si jinou pánev s trochou oleje, na které opečeme předvařené bramborové knedlíčky
Krůtí kousky s opečenými bramborovými knedlíčky servírujeme podlévané vzniklou šťávou.