Krůtí kousky s opečenými bramborovými knedlíčky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička tymián
1 lžička rozmarýn
1 lžička bazalka
3 lžíce olivový olej
2 ks větší cibule
3 lžíce sojová omáčka
1 - 2 lžíce olej na smažení
3 lžíce worcester
1/2 kg krůtí maso
bramborové knedlíčky

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa dobře omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na menší, ale stejně velké kousky. Maso posypeme drobně nakrájenými bylinkami. Vhodné jsou čerstvé, lze však použít i sušené. Přidáme sojovou omáčku, worcester, olivový olej a promícháme. Směs necháme chvíli uležet

  2. Rozpálíme si wok pánev se lžící olivového oleje. Poté přidáme naložené maso a necháme opékat. Aby se zatáhlo ze všech stran, občas promícháme. Opékáme asi 10 minut

  3. Ke krůtímu masu před dokončením přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, podle potřeby a chuti přidáme trochu worcesteru. Krátce prohřejeme, aby cibule zesklovatěla

  4. Nahřejeme si jinou pánev s trochou oleje, na které opečeme předvařené bramborové knedlíčky

  5. Krůtí kousky s opečenými bramborovými knedlíčky servírujeme podlévané vzniklou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!