Krůtí kousky s kuskusem a rukolou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks šalotka
350 g kuskus
3 hrstě rukola
1/2 lžičky citronová kůra
1 lžíce sojová omáčka
1 lžička kari koření
1 ks červená paprika
1/2 hlávky ledový salát
mletý černý pepř
500 g krůtí prsa
15 ks černé olivy bez pecek
3 ks jarní naťová cibulka

Postup přípravy receptu

  1. zeleninu

  2. a koření

  3. Maso očistíme, nakrájíme na stejnoměrné kousky, osolíme, opepříme a zasypeme kari kořením. Oloupanou šalotku a česnek usekáme nadrobno. Papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na proužky. Černé olivy necháme okapat a rozdělíme na poloviny. Zelenou část jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Rukolu omyjeme a osušíme. Ledový salát natrháme na kousky. Kuskus uvaříme podle návodu na obalu

  4. V hluboké pánvi necháme zpěnit na oleji cibulku a česnek. Přidáme kousky krůtího masa a zvolna opékáme asi 5 minut. Pak vmícháme proužky papriky a společně ještě asi 3 minuty restujeme tak, aby zelenina byla na skus. Nyní do směsi vmícháme sojovou omáčku, olivy, kuskus, citronovou kůru a jarní cibulku. Vše prohřejeme, odstavíme z tepla a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Nakonec do směsi vmícháme listy rukoly a ihned podáváme

  5. Krůtí kousky s kuskusem a rukolou rozdělíme na porce a podáváme na listech ledového salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!