Řezy s jahodovým krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
200 g máslo
2 lžíce kakao
1/3 lžičky prášek do pečiva
4 lžíce cukr moučka
6 lžic cukr moučka
4 lžíce polohrubá mouka
80 g strouhaná čokoláda
400 g jahodový kompot
1 balíček jahodový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 200 °C

  2. Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Tu smícháme s moukou, kakaem, práškem a se sněhem z bílků. Těsto rozetřeme na připravený plech a upečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut

  3. Uvaříme si pudink podle postupu obalu. Mléko však nahradíme šťávou z jahodového kompotu, nebo rozmačkaných jahod. Pudink necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech přidáváme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. Krémem potřeme vychladlý piškot a posypeme hustě nastrouhanou čokoládou

  4. Řezy s jahodovým krémem dáme do ledničky vychladit. Vychlazené řezy nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!