Řezy s jahodovým krémem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 6 ks vejce 200 g máslo 2 lžíce kakao 1/3 lžičky prášek do pečiva 4 lžíce cukr moučka 6 lžic cukr moučka 4 lžíce polohrubá mouka 80 g strouhaná čokoláda 400 g jahodový kompot 1 balíček jahodový pudinkový prášek
Postup Řezy s jahodovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 200 °C
Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Tu smícháme s moukou, kakaem, práškem a se sněhem z bílků. Těsto rozetřeme na připravený plech a upečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut
Uvaříme si pudink podle postupu obalu. Mléko však nahradíme šťávou z jahodového kompotu, nebo rozmačkaných jahod. Pudink necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech přidáváme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. Krémem potřeme vychladlý piškot a posypeme hustě nastrouhanou čokoládou
Řezy s jahodovým krémem dáme do ledničky vychladit. Vychlazené řezy nakrájíme a můžeme podávat.