Kynutý bochníček s rozinkami a kandovaným ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

120 g cukr
1 špetka sůl
200 g máslo
rum
4 ks žloutek
200 ml mléko
500 g mouka
150 g rozinky
1 kostka droždí
1 lžička citronová kůra
150 g kandované ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek z rozdrobeného droždí, vlažného mléka a lžičky cukru

  2. Hladkou mouku prosejeme do mísy a do středu vlijeme vyběhnutý kvásek. Přidáme rozinky předem namočené v rumu, kandované ovoce, mléko, citronovou kůru, rozpuštěné máslo, cukr, sůl a větší žloutky. Těsto promícháme a necháme vykynout na teplém místě do zdvojnásobení

  3. Kulatou formu na dort vyložíme pečicím papírem, případně vymažeme tukem a vysypeme moukou

  4. Těsto přendáme na slabě pomoučněný vál, ještě jednou propracujeme a vložíme do připravené formy. Necháme stát dalších 15 minut

  5. Bochníček pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova a ještě teplý můžeme pocukrovat

  6. Kynutý bochníček s rozinkami a kandovaným ovocem podáváme k snídani nebo svačince.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!