Kynutý bochníček s rozinkami a kandovaným ovocem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 120 g cukr 1 špetka sůl 200 g máslo rum 4 ks žloutek 200 ml mléko 500 g mouka 150 g rozinky 1 kostka droždí 1 lžička citronová kůra 150 g kandované ovoce
Postup Kynutý bochníček s rozinkami a kandovaným ovocem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si kvásek z rozdrobeného droždí, vlažného mléka a lžičky cukru
Hladkou mouku prosejeme do mísy a do středu vlijeme vyběhnutý kvásek. Přidáme rozinky předem namočené v rumu, kandované ovoce, mléko, citronovou kůru, rozpuštěné máslo, cukr, sůl a větší žloutky. Těsto promícháme a necháme vykynout na teplém místě do zdvojnásobení
Kulatou formu na dort vyložíme pečicím papírem, případně vymažeme tukem a vysypeme moukou
Těsto přendáme na slabě pomoučněný vál, ještě jednou propracujeme a vložíme do připravené formy. Necháme stát dalších 15 minut
Bochníček pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova a ještě teplý můžeme pocukrovat
Kynutý bochníček s rozinkami a kandovaným ovocem podáváme k snídani nebo svačince.