Jahody s rebarborou a jogurtem recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 100 ml voda 200 g jahody 4 lžíce med 60 g cukr krupice 3 plátky želatina 200 g rebarbora 1 lžička citronová šťáva 30 ml jahodový sirup 500 g přírodní jogurt řeckého typu
Postup Jahody s rebarborou a jogurtem
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Želatinu necháme přibližně 10 minut bobtnat ve studené vodě
V kastrůlku svaříme asi 100 ml vody s cukrem. Přidáme citronovou šťávu a rebarboru a vše krátce povaříme. Rebarboru odstavíme. Vložíme do ní vymačkanou želatinu a necháme ji rozpustit. Nakonec směs dochutíme jahodovým sirupem
Želatinovou směs rozdělíme do sklenek. Položíme je na šikmo do lednice a takto necháme ztuhnout. Nakonec poháry doplníme jogurtem oslazeným medem a dozdobíme kousky jahod a třeba trubičkami, hoblinkami čokolády apod
Jahody s rebarborou a jogurtem podáváme jako osvěžující dezert.