Opilé jahody recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1/2 ks citron 2 - 3 lžíce vodka 100 - 150 g čerstvé jahody 1 - 2 lžíce třtinový cukr
Postup Opilé jahody
Postup přípravy receptu
-
Jahody omyjeme ve studené vodě, zbavíme stopek a nakrájíme je na čtvrtky. Pár kousků odložíme na ozdobu a zbytek dáme do misky. Citron rozkrojíme, nařežeme 2 hrubší plátky. Plátky okrájíme od slupky a oddělíme malé trojúhelníčky
Jahody trochu promačkáme vidličkou, ale jen mírně, aby nám kousky zůstaly. Přidáme citron, třtinový cukr a promícháme. Dolijeme vodkou a necháme chvíli stát
Opilé jahody servírujeme na dezertním talířku a zdobíme kousky jahod či citronem. Jahody však pouští v kombinaci s vodkou hodně šťávy, proto je lepší použít k podávání mističku.