Opilecké okurky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 hrneček cukr 2 lžíce sůl 1 hrneček ocet 6 ks cibule 1 hrneček voda 2,5 kg okurky 1 lžička kari koření 1 lžička chilli koření 1 lžička mletý černý pepř
Postup Opilecké okurky
Postup přípravy receptu
-
Okurky nakrájíme na plátky silné 4 - 5 mm a cibuli na měsíčky. Nálev připravíme smícháním vody, cukru, soli, octu, pepře, kari a chilli koření
Nálev přivedeme k varu a necháme částečně zchladnout tak na 50 °C, vložíme okurky s cibulí a necháme mírně změknout, aby se nám dobře plnily do sklenic
Na opileckých okurkách si již druhý den pochutnáváme. Okurky můžeme ještě orestovat, ale nám nikdy nevydrží.